Quality Koi agenda & nieuws  

Vorige nieuws Alle nieuws Volgende nieuws

Selectie seizoen 2014-2015

20 November 2014

Voor mijn aankoop van Tategoi, ben ik dit jaar meerdere en vooral ook nieuwe kwekers gaan bezoeken, zoals Okawa,Ogata koifarm, Suetsugu, Ueno en Marushiku. Het oogsten was nog niet voltooid dus ben ik dit jaar twee keer afgereisd naar Japan.

Lees mee met mijn verhaal…

Oktober

Deze keer bezocht ik enkel Okawa en Ogata farm, zij hadden reeds nieuwe mudponds geoogst.

Bij mijn aankomst bij Okawa koi farm ontmoette ik Yuji en Yoneichi Tanaka. Zij waren druk bezig met het selecteren van de koi. Ik merkte onmiddellijk unieke Ochibas op. Ik kocht meteen verschillende exemplaren,want het is niet zo evident om Ochiba van deze hoge kwaliteit en van deze grootte (55cm) te vinden.

Yuji vroeg mij om de volgende dag mee te helpen bij het oogsten van 300 nissai koi.
Ik was natuurlijk heel blij met dit voorstel!. Na het afvissen en het verplaatsen van de koi naar de farm, selecteerde ik mooie Kohakus uit de hogere klasse en een kanjer van een Tancho Kohaku (+55cm). De eerste 2 dagen bij Okawa waren geslaagd. Bij mijn aankoop hier, zijn er ook 2 toppers nl. een Kohaku en Sanke (mannelijk). Deze zijn een aanrader om deel te nemen aan Japanse en Europese koishows.De oudere koi (3 tot 5 jarigen) en Azukari koi, worden pas begin november geoogst.

De volgende dag bezocht ik Ogata koifarm. Dit jaar was het aanbod van koi beperkt maar ook hier merkte ik al snel een hoogstaande kwaliteit en een uitstekende conditie bij de koi op. Ogata koifarm had dit jaar ook koi op voorraad van SFF en ISA en Dainichi. Ik kocht mooie Sankes (SFF –size 55/58cm), Showas van de bloedlijn Dainichi en Isa. Deze allemaal met een flinke body en in perfecte conditie.Het was die dag heel aangenaam selecteren omdat we slechts met vier dealers aanwezig waren. Ook volgende varieteiten werden geselecteerd: Shiro, Chagoi, Benigoi, Yamabuki Izumia, Doits Mix… Keuze genoeg dus!

November

In november ben ik opnieuw naar Japan gereisd en dit keer in het gezelschap van drie gepassioneerde klanten. Dit was voor hen een mooie ervaring want zij konden getuige zijn van mijn 2de selectie koi voor onze zaak. Bovendien konden zij de 3de Auction van Ogata koifarm bijwonen. Onze klanten waren enorm verwonderd van de pracht van de ‘Jumbo Azukari koi’ (dit zijn vissen die doorgroeien in de mudpond) die net geoogst waren en uitgebreid gefotografeerd werden. Daarnaast selecteerde ik de Nissai Kohaku, Karashi, Platina (choguro), Ginrin Soragoi, Chagoi van verschillende prijsklasse.Vele yonsai koi behaalden reeds een lengte van 73 - 76cm en dit is gewoon fantastisch, de groeiresultaten zijn hier echt ongelooflijk dit jaar!


Bovendien bood Yuji Tanake mij een uitstekende selectie van Shiro en Ochiba koi aan.
De hagelwitte Shiros met prachtige sumi (zwart) zijn een ware streling voor het oog.
Omdat onze klanten deze kwaliteit willen en heel erg waarderen, kocht ik meteen alle Shiro koi. Ook is deze kwaliteit uiterst geschikt om deel te nemen aan de koishows van België en Nederland! Wat een onderdompeling in de wereld van Nishikigoi!

Auction Ogata Koifarm

Wij waren aanwezig op de 3de jaarlijkse veiling van Ogata koi farm.
Prachtige koi van Isa, Dainichi, Sakai, Omosako werden aangeboden op de veiling. Meer dan 180 vissen werden hier geveild.

Het aanschouwen van al dat moois doet ons watertanden.
Op de veiling was het al vlug duidelijk dat de Aziatische handelaren de betere koi zouden kopen. Het was opvallend dat sommige grote koi niet zo duur verkocht werden. Ik had enkele aanvragen van klanten maar het was niet mogelijk om binnen het bepaald budget te blijven.

In totaal kocht ik 4 verschillende koi aan:
- Nissai Sakai Sanke - 59cm
- Nissai Isa Showa - 44 cm
- Nissai Omosaka Shiro - 45cm (verkocht)
- Nissai Showa Dainichi - 52cm (verkocht)
Traditiegetrouw werd er ’s avonds een feest georganiseerd, samen met alle aanwezige klanten, dealers en kwekers.
Volgende dag bezochten wij Suetsugu koifarm. Hij kweekt hoofdzakelijk Sanke.
Hier kocht ik Sankes, Sansai Sanke, Ginrin Chagoi en Chagoi.
Allemaal gezonde sterke vissen met een zeer opvallende en goede huidkwaliteit.

De laatste 2 dagen bezochten we Marushiku koifarm.
Marushiku koifarm kweekt Kohaku , Sanke en Koromo. Hij gebruikt ouderdieren van SFF,
dit is een heel verzorgde farm en de moeite waard om te bezoeken. Kenji Konishi heeft vorig jaar een nieuw koihuis gebouwd voor de oudere koi. Deze farm zal ik in de toekomst zeker opnieuw bezoeken.

Zoals u hebt gemerkt, hebben we dit jaar opnieuw een uitgebreide en kwaliteitsvolle selectie voor u in petto. Kom gerust een kijkje nemen tijdens onze opendeurdagen!

OPENDEURDAGEN
29 en 30 November
6 en 7 December

Iedereen van harte welkom.
Hans & Tientje

Meer nieuws:


Copyright © QUALITY KOI - KOIFEVER FILTRATION
Doornplasstraat 91 - 9031 Drongen (Gent)
Tel & Fax: 0032 9-226.44.76 - E-mail: info&qualitykoi.be