Quality Koi agenda & nieuws  

Vorige nieuws Alle nieuws Volgende nieuws

Reisverslag oktober selectie koi Okawa en Ogata oktober 2013

27 Januari 2014

Dag 1 – 2

Aankomst op 19 oktober - 13u00 – Fukuoka.

Okawa Koifarm

Bij mijn bezoek aan Okawa koifarm ontmoet ik Yuji en Yoneichi Tanaka die volop koi aan het selecteren zijn. Het is een blij weerzien en na de gebruikelijke koffie worden reeds de eerste koi geselecteerd.
Enkele mooie vrouwelijke Gosanke worden aangekocht. Okawa heeft dit jaar een ruim aanbod aan Kohaku in verschillende kwaliteiten. Ook selecteer ik uit de iets jongere koi (18maand) een mooie mix van verschillende varieteiten zoals, Tancho Sanke, Tancho Kohaku , Kohaku , Sanke en Mukashi. Later in de namiddag selecteer ik nog een 3 sansai Kohakus alle vissen zijn 63/65cm groot. Ik kan ook nog een mooie Ginrin Showa met flinke body aan mijn selectie toevoegen. Deze 4 kois zijn prachtige vissen voor een betaalbare prijs.
De eerste uren bij Okawa zijn geslaagd. Later op de avond beslis ik om 2 toppers aan te kopen nml een VHQ Asagi en Goshiki beide zijn goed voor Japanse en Europese koishows. Er is slechts één mudpond geoogst. Shiro, ochiba en HQ Gosanke moeten nog geoogst worden. In november zijn dan alle koi geoogst en dan heb ik opnieuw kans om mooie koi te selecteren.


Dag 3 - 4

Ogata koifarm

Net zoals vorig jaar zijn we slechts met enkele dealers aanwezig. Ik kan reeds de eerste dag een mooie en gevarieerde selectie maken, doits Gosanke, Tancho Sanke, Tancho Showa, Yamabuki, Shiro ….Voor de liefhebbers heb ik heel veel Chagoi, Mukashi en Yamabuki tusssen de 54 en 58cm met flinke body.
De volgende dag selecteer ik enkele fors gebouwde vrouwelijke HQ koi.
Volgende varieteiten: 2 x Ginrin Kohaku, 4 x Ginrin Showa, Ginrin Chagoi, Ochiba, Goshiki, Shusui, Yamabuki, Doits Kohaku, Mukashi Nissai van 68cm !
De laatste dag kan ik een mooie Sansai Ginrin Chagoi van 74cm verzilveren!!

Ik ben heel tevreden over mijn selectie en aankoop bij Ogata Koifarm en in november zijn wij terug van de partij voor nog meer High Quality Koi !!!

Volg ons reisverslag op facebook van 6 tot 13 november !

Tot later,

Hans

Meer nieuws:


Copyright © QUALITY KOI - KOIFEVER FILTRATION
Doornplasstraat 91 - 9031 Drongen (Gent)
Tel & Fax: 0032 9-226.44.76 - E-mail: info&qualitykoi.be