Quality Koi agenda & nieuws  

Vorige nieuws Alle nieuws Volgende nieuws

Young koishow 2009 – Tossu / Kyushu district

4 April 2009

Daar ik nu officieel Shinkokai Judge ben, kon ik nu aantreden op de 2’de grootste koishow van Japan nl. “Young Koishow 2009” in Tossu. Op deze koishow waren er ongeveer 2000 vissen ingeschreven. Hiromi Ogata was mijn tolk en hielp mij bij de reglementering van deze Koishow. Ik mocht aantreden in groep 6 in 53bu klasse.


Voor wij starten in onze klasse moeten de grote titels gekozen worden zoals de “Grand Champion”, Young Champion enz.. Bij deze jurering herkende ik veel bekende vissen welke aanwezig waren op de “All Japan Koishow” in januari. Na 3 stemmingsronden was het officeel, de titel van Grand Champion gaat naar de Kohaku van Sakai. Deze deelname aan de jurering was voor mij een leerzame ervaring ! Waarvoor mijn dan ! Wat mij duidelijk geworden is, is het duidelijk verschil tussen Japanse en Europese stijl van jureren. Mijn collegas in mijn groep (waaronder gekende namen zoals Mr.Makoto Tanaka, Takuma Hojo, Takahiro Omosaka ), apprecieerden mijn kwaliteiten en bevestigden dat mijn smaak en kennis duidelijk japans stijl is.
Zo komt de body en huidkwaliteit als eerste en dan pas het patroon.
Samen jureren met deze meesters was een prachtige ervaring. Ook een proficiat voor deze organisatoren want alles was perfect geregeld.


Hierbij gaat mijn speciale dank aan Manabu Ogata en Hirome Ogata en T. Tanaka.

Meer foto's

Meer nieuws:


Copyright © QUALITY KOI - KOIFEVER FILTRATION
Doornplasstraat 91 - 9031 Drongen (Gent)
Tel & Fax: 0032 9-226.44.76 - E-mail: info&qualitykoi.be