Quality Koi agenda & nieuws  

Foto's Holland Koi Show 2014 Arcen

7 Mei 2015
Foto's Koishow Tokio

7 Mei 2015
Klant behaald eerste plaats op AJAP Young koishow

6 Mei 2015

De koi is een shiro in size 2 van okawa koifarm
Gefeliciteerd aan Humbert met het resultaat


Beeldverslag Tosai selectie 2015

6 Mei 2015

In maart zijn we opnieuw richting Japan gereisd voor onze jaarlijkse aankopen van éénjarige koi.
De vraag naar hoge kwaliteits koi was dit jaar heel groot.
Wij slaagden er opnieuw in om een mooie selectie te vinden.
Wij hebben dit jaar meerdere kwekers bezocht om aan de vele wensen van klanten te voldoen .
Wij hebben een ruim aanbod van volgende varieteiten:
Okawa: Kohaku – Sanke – Showa – Shiro - ….
Ogata: Ginrin Showa, Sanke, yamabuki, Goshiki, Tancho ….
Suetsugu: Sanke, Showa, Goshiki ….
Maruchiku: Sanke, Showa, Koromo, Kohaku …..

Zie ons koiaanbod.

Ik heb voor de liefhebbers die aan koishows deelnemen een mooie selectie in size 1,2 en 3.
Quality Koi is gespecialiseerd in aanpassing van alle bestaande voorfilters

5 Mei 2015


Ruim aanbod van trommelfilters

 • Profidrum
 • Filtreco – 70mcg
 • Verschillende modellen verkrijgbaar

Sifi voorfilters gemakkelijk in te bouwen in Vortex of ontvangstkamer

 • Sifi 200 of 300 mcg
 • Verschillende modellen verkrijgbaar
 • Dit is een zelfreinigende voorfilter met een pomp van 50wattVoor meer info of offerte stuur vrijblijvende een email naar info@qualitykoi.be

Selectie seizoen 2014-2015

20 November 2014

Voor mijn aankoop van Tategoi, ben ik dit jaar meerdere en vooral ook nieuwe kwekers gaan bezoeken, zoals Okawa,Ogata koifarm, Suetsugu, Ueno en Marushiku. Het oogsten was nog niet voltooid dus ben ik dit jaar twee keer afgereisd naar Japan.

Lees mee met mijn verhaal…

Oktober

Deze keer bezocht ik enkel Okawa en Ogata farm, zij hadden reeds nieuwe mudponds geoogst.

Bij mijn aankomst bij Okawa koi farm ontmoette ik Yuji en Yoneichi Tanaka. Zij waren druk bezig met het selecteren van de koi. Ik merkte onmiddellijk unieke Ochibas op. Ik kocht meteen verschillende exemplaren,want het is niet zo evident om Ochiba van deze hoge kwaliteit en van deze grootte (55cm) te vinden.

Yuji vroeg mij om de volgende dag mee te helpen bij het oogsten van 300 nissai koi.
Ik was natuurlijk heel blij met dit voorstel!. Na het afvissen en het verplaatsen van de koi naar de farm, selecteerde ik mooie Kohakus uit de hogere klasse en een kanjer van een Tancho Kohaku (+55cm). De eerste 2 dagen bij Okawa waren geslaagd. Bij mijn aankoop hier, zijn er ook 2 toppers nl. een Kohaku en Sanke (mannelijk). Deze zijn een aanrader om deel te nemen aan Japanse en Europese koishows.De oudere koi (3 tot 5 jarigen) en Azukari koi, worden pas begin november geoogst.

De volgende dag bezocht ik Ogata koifarm. Dit jaar was het aanbod van koi beperkt maar ook hier merkte ik al snel een hoogstaande kwaliteit en een uitstekende conditie bij de koi op. Ogata koifarm had dit jaar ook koi op voorraad van SFF en ISA en Dainichi. Ik kocht mooie Sankes (SFF –size 55/58cm), Showas van de bloedlijn Dainichi en Isa. Deze allemaal met een flinke body en in perfecte conditie.Het was die dag heel aangenaam selecteren omdat we slechts met vier dealers aanwezig waren. Ook volgende varieteiten werden geselecteerd: Shiro, Chagoi, Benigoi, Yamabuki Izumia, Doits Mix… Keuze genoeg dus!

November

In november ben ik opnieuw naar Japan gereisd en dit keer in het gezelschap van drie gepassioneerde klanten. Dit was voor hen een mooie ervaring want zij konden getuige zijn van mijn 2de selectie koi voor onze zaak. Bovendien konden zij de 3de Auction van Ogata koifarm bijwonen. Onze klanten waren enorm verwonderd van de pracht van de ‘Jumbo Azukari koi’ (dit zijn vissen die doorgroeien in de mudpond) die net geoogst waren en uitgebreid gefotografeerd werden. Daarnaast selecteerde ik de Nissai Kohaku, Karashi, Platina (choguro), Ginrin Soragoi, Chagoi van verschillende prijsklasse.Vele yonsai koi behaalden reeds een lengte van 73 - 76cm en dit is gewoon fantastisch, de groeiresultaten zijn hier echt ongelooflijk dit jaar!


Bovendien bood Yuji Tanake mij een uitstekende selectie van Shiro en Ochiba koi aan.
De hagelwitte Shiros met prachtige sumi (zwart) zijn een ware streling voor het oog.
Omdat onze klanten deze kwaliteit willen en heel erg waarderen, kocht ik meteen alle Shiro koi. Ook is deze kwaliteit uiterst geschikt om deel te nemen aan de koishows van België en Nederland! Wat een onderdompeling in de wereld van Nishikigoi!

Auction Ogata Koifarm

Wij waren aanwezig op de 3de jaarlijkse veiling van Ogata koi farm.
Prachtige koi van Isa, Dainichi, Sakai, Omosako werden aangeboden op de veiling. Meer dan 180 vissen werden hier geveild.

Het aanschouwen van al dat moois doet ons watertanden.
Op de veiling was het al vlug duidelijk dat de Aziatische handelaren de betere koi zouden kopen. Het was opvallend dat sommige grote koi niet zo duur verkocht werden. Ik had enkele aanvragen van klanten maar het was niet mogelijk om binnen het bepaald budget te blijven.

In totaal kocht ik 4 verschillende koi aan:
- Nissai Sakai Sanke - 59cm
- Nissai Isa Showa - 44 cm
- Nissai Omosaka Shiro - 45cm (verkocht)
- Nissai Showa Dainichi - 52cm (verkocht)
Traditiegetrouw werd er ’s avonds een feest georganiseerd, samen met alle aanwezige klanten, dealers en kwekers.
Volgende dag bezochten wij Suetsugu koifarm. Hij kweekt hoofdzakelijk Sanke.
Hier kocht ik Sankes, Sansai Sanke, Ginrin Chagoi en Chagoi.
Allemaal gezonde sterke vissen met een zeer opvallende en goede huidkwaliteit.

De laatste 2 dagen bezochten we Marushiku koifarm.
Marushiku koifarm kweekt Kohaku , Sanke en Koromo. Hij gebruikt ouderdieren van SFF,
dit is een heel verzorgde farm en de moeite waard om te bezoeken. Kenji Konishi heeft vorig jaar een nieuw koihuis gebouwd voor de oudere koi. Deze farm zal ik in de toekomst zeker opnieuw bezoeken.

Zoals u hebt gemerkt, hebben we dit jaar opnieuw een uitgebreide en kwaliteitsvolle selectie voor u in petto. Kom gerust een kijkje nemen tijdens onze opendeurdagen!

OPENDEURDAGEN
29 en 30 November
6 en 7 December

Iedereen van harte welkom.
Hans & Tientje

Dit jaar behaalden wij opnieuw Baby Champion op de Shinkokai Koishow Nederland 2014 in Rijswijck

11 Juni 2014

Opnieuw kunnen wij de titel van Baby Champion op onze naam schrijven !
Dit jaar hebben wij met een sanke in size 2 de titel behaald.In totaal behaalden wij 4 hoofdprijzen:

Kohaku Size 1 – Best in size – Kokugyo price
Sanke Size 2 – BABY CHAMPION – Klant: Stefaan
Sanke Size 2 – Best in size – Kokugyo price
Kohaku Size 3 – Best in size – Kokugyo price

QUALITY KOI behaald MATURE CHAMPION op de KYUSHU Shinkokai koishow april 2014

11 Juni 2014

Onze 5 jarige Sanke van Okawa Nishikigoi Koicenter behaalde de titel van MATURE CHAMPION op de Shinkokai Kyushu koishow Japan in april 2014.
Met een prachtige huidkwaliteit, patroon en body, heeft de Sanke alle troeven om door te gaan tot kampioen op de volgende shows.
Deze koi werd 3 jaar geleden geselecteerd en was toen slechts 46 cm groot. Niemand had verwacht dat deze koi zo prachtig zou ontwikkelen.

Volgende resultaten:

Kohaku 65 bu – Best in size – Kokugyo price
Sanke 75 bu – MATURE CHAMPION
Asagi 50 bu – Jiseki Price

Mature Champion

1’ price: - Goshiki 45 bu
1’ price: - Kohaku 65 bu – Klant: Luc
1’ price: - Sanke 75 bu
2’ price: - Shiro 45 bu
1’ price: - Asagi 50 bu – Klant: Luc
1’ price: - Shiro 65 bu – Klant: Filip
Reisverslag oktober selectie koi Okawa en Ogata oktober 2013

27 Januari 2014

Dag 1 – 2

Aankomst op 19 oktober - 13u00 – Fukuoka.

Okawa Koifarm

Bij mijn bezoek aan Okawa koifarm ontmoet ik Yuji en Yoneichi Tanaka die volop koi aan het selecteren zijn. Het is een blij weerzien en na de gebruikelijke koffie worden reeds de eerste koi geselecteerd.
Enkele mooie vrouwelijke Gosanke worden aangekocht. Okawa heeft dit jaar een ruim aanbod aan Kohaku in verschillende kwaliteiten. Ook selecteer ik uit de iets jongere koi (18maand) een mooie mix van verschillende varieteiten zoals, Tancho Sanke, Tancho Kohaku , Kohaku , Sanke en Mukashi. Later in de namiddag selecteer ik nog een 3 sansai Kohakus alle vissen zijn 63/65cm groot. Ik kan ook nog een mooie Ginrin Showa met flinke body aan mijn selectie toevoegen. Deze 4 kois zijn prachtige vissen voor een betaalbare prijs.
De eerste uren bij Okawa zijn geslaagd. Later op de avond beslis ik om 2 toppers aan te kopen nml een VHQ Asagi en Goshiki beide zijn goed voor Japanse en Europese koishows. Er is slechts één mudpond geoogst. Shiro, ochiba en HQ Gosanke moeten nog geoogst worden. In november zijn dan alle koi geoogst en dan heb ik opnieuw kans om mooie koi te selecteren.


Dag 3 - 4

Ogata koifarm

Net zoals vorig jaar zijn we slechts met enkele dealers aanwezig. Ik kan reeds de eerste dag een mooie en gevarieerde selectie maken, doits Gosanke, Tancho Sanke, Tancho Showa, Yamabuki, Shiro ….Voor de liefhebbers heb ik heel veel Chagoi, Mukashi en Yamabuki tusssen de 54 en 58cm met flinke body.
De volgende dag selecteer ik enkele fors gebouwde vrouwelijke HQ koi.
Volgende varieteiten: 2 x Ginrin Kohaku, 4 x Ginrin Showa, Ginrin Chagoi, Ochiba, Goshiki, Shusui, Yamabuki, Doits Kohaku, Mukashi Nissai van 68cm !
De laatste dag kan ik een mooie Sansai Ginrin Chagoi van 74cm verzilveren!!

Ik ben heel tevreden over mijn selectie en aankoop bij Ogata Koifarm en in november zijn wij terug van de partij voor nog meer High Quality Koi !!!

Volg ons reisverslag op facebook van 6 tot 13 november !

Tot later,

Hans

Onze Kohakus behalen 2 grote titels YOUNG CHAMPION en YOUNG TATEGOI CHAMPION op de Belgische ZNA koishow 2013 te Bokrijk.

1 Juli 2013

Het weekend van 22-23 juni 2013 organiseerde de Belgische koi vereniging de 2de Belgische ZNA koishow in het Limburgse Bokrijk.
Onze kohakus waren er terug en behaalden in size 1, 2 en 3 allen 1ste plaats! Enkele mooie resultaten zoals Young Champion en Young tategoi champion en Best Hikari mujimono in size 5 en vele Best in variety werden ons toegekend. De Kohaku in size 2 (Baby Champion) van op de shinkokai koishow in Nederland behaalde een 2de plaats.

Wij willen onze klanten bedanken voor hun inzet en hun bijdrage aan deze Koishow. Christan, Stefaan, Humberto van harte gefeliciteerd met jullie resultaat.


Hierbij de resultaten:

Kohaku Size 1 1ste Variety  
Kohaku Size 1 Best in Variety and size.  
Kohaku Size 1 Young Tategoi Champion  
Kohaku Size 1 2nd in Variety Klant: Christian  
Kohaku Size 2 1st in Variety.  
Kohaku Size 3 1ste Variety Klant: Christian  
Kohaku Size 3 Best in Variety and size. Klant: Christian  
Kohaku Size 3 Young Champion Klant: Christian  
Sanke Size 1 1ste in Variety and size.  
Sanke Size 4 2nd in Variety and size. Klant: Humberto  
Sanke Size 4 1st in Variety and size. Klant: Humberto  
Sanke Size 4 Best in Variety and size. Klant: Humberto  
Tancho Size 1 2nd in Variety and size.  
Tancho Size 3 2nd in Variety and size.  
Itsurimono Size 3 1ste in Variety and size. Klant: Christian  
G. Showa Size 2 2nd in Variety and size. Klant: Stefaan  
Hukari mujimono Size 5 1st in Variety and size.  

 

Resultaten Shinkokai Koishow 2013 in Rijswijk

16 Mei 2013

De Shinkokai Koishow 2013 was voor ons, Quality Koi, een groot succes. We behaalden met een mooie Kohaku (Size 1, kweker: Okawa Koifarm) opnieuw de prijs van “Baby Champion”. In totaal behaalde deze Koi een 3 tal prijzen waaronder: Baby champion, First in variety en de Kokugyo prijs! Onze Doits Kohaku (Size 5, kweker: Ogata koifarm) behaalde na Japan voor de 3de maal de 1ste plaats. Deze koi heeft een prachtig patroon en een zeer goede huidkwaliteit.
Ook boekten we een mooi resultaat met een 4-stap Ochiba, (Size 2, kweker: Okawa Koifarm) waaronder de Sakura prijs. Deze koi heeft veel potentieel en ik weet dat deze Koi in de toekomst nog betere resultaten kan behalen.Kohaku Size 1 Baby Champion  
Kohaku Size 1 Best in all size Kokugyo price
Doits Kohaku Size 5 Best Doitsu Customer Mr. Stefaan
Doits Kohaku Size 5 Best in variety and all sizes  
Kawarimono Size 2 Sakuara price Customer Hein & Ann
Kohaku Size 1 1ste Variety and size  
Kinginrin A Size 1 2ste Variety and size Customer Mr. Dirk
Kinginrin B Size 2 1ste Variety and size Customer Mr. Christian
Sanke Size 1 1ste Variety and size Customer Mr. Dirk
Doitsugoi Size 1 1ste Variety and size Customer Mr. Christian
Tancho Size 2 2ste Variety and size Customer Mr. Humberto
Kawarimono Size 2 2ste Variety and size Customer Mr. Christian
Ginrin A Size 2 1ste Variety and size Customer Mr. Dirk
Kawarimono Size 2 1ste Variety and size Customer Hein & Ann
Koromo Size 2 2ste Variety and size Customer Mr. Christian
Doitsugoi Size 2 1ste Variety and size Customer Mr. Christian
Hikari Utsuri Size 2 1ste Variety and size Customer Mr. Christian
Ginrin B Size 5 1ste Variety and size  
Doitsugoi Size 5 1ste Variety and size Customer Mr. Stefaan
Ginrin A Size 2 2ste Variety and size Customer Mr. Dirk
Goshiki Size 2 1ste Variety and size Customer Mr. Christian

Wij feliciteren al onze klanten met hun behaalde resultaten.
Ook willen wij onze klant Dirk feliciteren met zijn zelf gekweekte “belgica” koi. Doe zo verder Dirk!

Reisverslag selectie koi Okawa en Ogata oktober 2012

26 November 2012

Dag 1 – 2

Aankomst op maandag 17 oktober - 13u00 – Fukuoka.

Wij worden afgehaald op de luchthaven door Yuji Tanaka, het is een blij weerzien.
Eerst een beetje bijpraten en na 2 uur worden reeds de eerste koi geselecteerd.
Enkele mooie vrouwelijke Gosanke springen in het oog en worden aangekocht. Okawa heeft dit jaar een ruim aanbod aan Kohaku in verschillende kwaliteiten. Mooie nidan en sandan Kohaku worden aangekocht. Dit jaar heeft men bij de kweek van Kohaku nieuwe ouderdieren gebruikt nl. Okawa Sensuke/ Sakai en Okawa Sensuke/Murata bloedlijn.Het verschil in de rode kleur of beni, is zeer opvallend. Ik heb de kans om enkele mannelijke topvissen aan te kopen, 2 Tancho Sanke, sandan Kohaku , 2 Goshiki en bovenop enkele mooie Sanke.
De eerste uren bij Okawa zijn dus zeer geslaagd.
De volgende dag wordt de nodige tijd vrij gemaakt om foto’s te maken van onze 3 en 4 jarige koi die net geoogst zijn.
 

Dag 3 - 4

Dit jaar heb ik geen concurrentie bij het selecteren omdat we slechts met 3 dealers aanwezig zijn. Ik kan reeds de eerste dag een mooie en gevarieerde selectie maken, doits Gosanke, Tancho Sanke, Tancho Showa, Yamabuki, Shiro en ginrin Kohaku. Voor de liefhebber heb ik 4 prachtige ginrin Benigoi aangekocht.
Nog enkele unieke Doits Tancho Showa, een prachtige nidan Doits Kohaku en niet te vergeten, een hele mooie Kin Showa.
Deze laatste 2 behalen 5 dagen later een eerste plaats op de lokale koishow in Fukuoka !
De volgende dag selecteer ik enkele fors gebouwde vrouwelijke koi , Mukashi, Yamabuki en Ochiba nissai van 60cm.
Ik ben heel tevreden over mijn selectie en aankoop bij Ogata.
Dag 5 – 6

Wij hebben opnieuw afgesproken bij Okawa. Ik word uitgenodigd om samen met mijn klanten de grote mudpond te bezoeken, hier wordt volgende week geoogst.
In deze mudpond bevinden zich ongeveer 300 koi waaronder Shiro, Mukashi, Soragoi en Chagoi.
De laatste dag worden nog enkele mooie Kohakus aangekocht.

Verder vind u foto‘s en filmpjes van mijn volledige en uitgebreide selectie.
Jullie zijn van harte welkom op onze opendeurdagen of op afspraak

Okawa Kohaku behaald BABY CHAMPION op Belgische ZNA koishow 2012 te Bokrijk.

20 Juli 2012

Het weekend van 23-24 juni 2012 organiseerde de Belgische koi vereniging de 2de Belgische ZNA koishow in het Limburgse Bokrijk. Het slechte weer kon onze feestpret niet bederven. Onze vissen waren in goede conditie en de verwachtingen waren groot.

Onze kohakus waren er terug en behaalden allemaal 1ste of 2de plaats! Enkele mooie resultaten zoals Baby Champion en Best Doits en vele Best in variety werden ons toegekend. Vele hobbyisten en handelaren feliciteerden ons met de behaalde resultaten. Voor de 9de keer behalen wij de titel van Baby Champion. Heb je interesse naar één van deze kampioenen neem dan vlug contact met ons.

Wij willen onze klanten bedanken voor hun inzet en hun bijdrage aan deze Koishow. Speciaal wil ik Dirk gelukwensen met zijn eigen kweek Tancho, met mooie stip en goede huidkwaliteit. Deze Belgica koi behaalde 1ste plaats en dit is fantastisch nieuws.

Hierbij de resultaten Quality Koi: 12 prijzen op 18 vissen

Kohaku Size 2 BABY CHAMPION Klant Stefaan
Kohaku Size 2 Best in Variety and size Klant Stefaan
Kohaku Size 2 1st in Variety all sizes Klant Stefaan
Doits A Size 5 1ste in Variety and size  
Doits A Size 5 BEST DOITS A  

Kohaku Size 5 1ste in Variety and size  
Kohaku Size 7 2nd in Variety and size  
Kohaku Size 2 2nd in Variety and size Klant Bart
Sanke Size 2 2nd in Variety and size Klant Joaquin
Sanke Size 4 1st in Variety and size  
Tancho Size 2 1st in Variety and size Klant Dirk
Utsurimono Size 2 2nd in Variety and size Klant Luc
G. Kohaku Size 1 1st in Variety and size Klant Stefaan
Shusui Size 4 2nd in Variety and size Klant Steven
Kawarimono Size 3 1st in Variety and size Klant Stefaan

Hierbij de resultaten Klanten Quality Koi:

Hikari muji Size 2 1st in Variety all sizes Klant: Peter
Hikariutsuri Size 1 1st in Variety and size Klant: Christian
Ginrin A Size 2 2de in Variety and size Klant: Christian

Eerste Open sale op 16 juni is een succes.

17 Juli 2012

Zaterdag 16 juni hadden wij een 1ste Open Verkoop .
Van 17u00 tot 22u00.

Een mooie selectie koi werden tentoongesteld en aangeboden aan speciale voorwaarden. Wij hadden geluk want de zon was van de partij . Vele koi kregen een nieuwe bestemming. Onze klanten vonden het een leuk initiatief. Het was een gezellige en geslaagde avond.
Resultaten 2de Shinkokai koishow Appeltern 2012

11 Juni 2012

Tijdens het weekend van 8 – 9 en 10 juni organiseerde de Nederlandse koivereniging KOI 2000, de 2’de Shinkokai koishow van Europa. Dankzij het prachtige weer was het een geslaagd gebeuren daar in Appeltern. De kwaliteit van de koi was zeer hoog. Opnieuw was het een shiro festival. Onze Okawa shiro’s, kohaku en sanke behaalden allen een 1ste of een 2de plaats. Ons streven naar een steeds hogere kwaliteit wordt hiermee beloond, niet enkel wij behaalden prachtige resultaten maar ook enkele van onze klanten vielen in de prijzen.

Wij willen onze klanten bedanken voor hun inzet en hun bijdrage aan deze Koishow.

Resultaten Quality Koi: 12 prijzen op 18 vissen

Kohaku Size 2 1st in Variety and size Klant: Bart
Kohaku Size 2 2nd in Variety and size  
Tancho sanke Size 3 2nd in Variety and size  
Utsurimono Size 2 2nd in Variety and size  
Utsurimono Size 3 2nd in Variety and size  
G. Kohaku Size 1 1st in Variety and size Klant: Stefaan
Hikari Moyo Size 2 2nd in Variety and size Klant: Stefaan
Doitsugoi Size 2 1st in Variety and size Klant: Stefaan
Hikari Muji Size 2 1st in Variety and size  
Shusui Size 4 2nd in Variety and size Klant: Steven
Kawarimono Size 3 1st in Variety and size  
Sanke Size 4 1st in Variety and size  
Sanke Size 4 2nd in Variety and size  

Resultaten Klant Quality Koi: 10 prijzen op 16 vissen

Doitsu Goi Size 6 1st in Variety all sizes Klant: Robert
Ginrin A Size 6 1st in Variety and size Klant: Robert
Ginrin B Size 4 1st in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 4 1st in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 5 1st in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 3 1st in Variety and size Klant: Robert
Ginrin A Size 5 2nd in Variety and size Klant: Robert
Doitsugoi Size 5 1st in Variety and size Klant: Robert
Tancho Size 6 2nd in Variety and size Klant: Robert
Doitsu Goi Size 6 1st in Variety and size Klant: Robert


Nieuwe selectie van Okawa en Ogata april 2012

21 April 2012

Ogata en Okawa koi reeds uit quarantaine. Een mooie selectie "high Quality koi" in beeld gebracht.

10 December 2011

Ogata - Doits Sanke - Doits Showa 52cm - 46cm
Ogata - Shiro Utsuri 53/54cm
Okawa - Doits Karashi 52cm
Ogata - Showa 57cm
Ogata - Showa 53cm/54cm
Ogata - Doits Kohaku 61cm
Okawa - HQ Kohaku Sensuke 46cm
Okawa - HQ Sanke 48cm
Okawa - HQ Sanke 48cm /46cm

Een aantal van deze koi is goed voor deelname aan de koishow.
Voor meer info gelieve ons te kontakteren:
0498/566582 of info@qualitykoi.be

Quality koi reeds in Japan voor de nieuwe selectie nissai in Ogata en Okawa koifarm

12 November 2011

Woensdag 9 november

In oktober waren wij reeds in Japan bij Okawa voor de betere nissai selectie .
Enkele topkohakus en showas van de Dainichi bloedlijn werden geselecteerd. Dit jaar is het ''Sanke'' time bij de broers Okawa. De ouderdieren zijn Momatora / Torazo. Van deze varieteit hebben wij een aantal mooie exemplaren aangekocht zoals een mooie Maruten sanke van 16 maand en een mooie 2-step. Zie filmpjes koihunting 2011
Onze novemberselectie ging goed van start bij Okawa, er werden enkele topmale kohakus uit de Sensuke bloedlijn geselecteerd. Ook hebben wij alle 3 en 4 jarige koi van onze klanten gefotografeerd en gefilmd. Alle koi hadden +/- 10cm extra groeiresultaat !!! Op aanvraag van onze klanten, hebben wij topshowa uit het hoogste level van Okawa aangekocht. Deze schoonheden blijven nog wel een jaartje in de mudpond. Morgen opnieuw selectie en op zoek naar de beste en meest belovende kois, ik ben helaas niet alleen daar!
Donderdag 10 november

Zoals verwacht was het drummen bij Ogata koifarm voor de betere vissen. Door mijn ervaring (reeds 15 jaar) had ik niet veel moeite om toch mooie vissen te selecteren. Ik had geluk bij de volgorde en nummering, zo kon ik steeds als eerste aan de slag.
Toch kan ik zeggen ,dat dit jaar mijn beste selectie ooit is bij Ogata, vele mooie showas en Ginrin showas gaan richting Drongen.
Voor de liefhebbers heb ik 5 Doits Showas geselecteerd met prachtige tekening. Dit jaar heb ik een hele mooie mix en een ruim aanbod aan varieteiten zoals,
Kohaku, Sanke, Showa, Ginrin Showa, Ochiba Soragoi, Matsuba, Yamabuki, Chagoi, Ginrin Chagoi, Doits Sanke, Doits Showa, Doits Kohaku, Shusui, Kikukurio, Tancho, Tancho Sanke, shiro ea........ allemaal prachtige vissen (90% vrouwelijk) met mooie body.
Zeer belangrijk, heel veel mooie vissen aan betaalbare prijs van 550 tot 650,-€
Morgen is het Auction bij Ogata !
Vrijdag 11 november

Auction bij Ogata was géén succes. De prijs was te hoog naargelang de kwaliteit.
We laten U even meegenieten van de gemaakte fotos van onze 3-jarige koi bij Okawa.
Topshowas , Nidan Kohaku 3 jaar en 66cm, yondan van 2 1/2 jaar en 62cm ....
Op koishow in FUKUOKA eind Oktober behaalden wij 3x 1ste Prijs en 2x 2de Prijs.
Asagi - 55cm-2jaar - winnaar Fukuoka koishow Japan 2011 - 1'price - 55BU
Doits Sanke - 45cm - 2jaar - winnaar Fukuoka koishow Japan 2011 - 2'price - 45BU
Goshikii - 45cm-2jaar - winnaar Fukuoka koishow Japan 2011 - 1'price - 45BU - SPECIAL PRICE
Kohaku - 46cm-2jaar - winnaar Fukuoka koishow Japan 2011 - 2'price - 50BU
Tancho Sanke - 50cm-2jaar - winnaar Fukuoka koishow Japan 2011 - 1'price - 50BU
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

We halen binnenkort de kaap van 300 Champions !
Binnenkort kan U héél veel mooie koi bewonderen in Drongen.
Wij hebben een totaalaanbod van meer dan 200 Nissai!

Datum van OPENDEURDAGEN wordt nog bevestigd.
Morgen naar Ogata en nog vlug even naar Okawa koifarm en daarna..... vlug naar huis toe!

Tot ziens tijdens onze opendeurdagen

Okawa Sensuke Kohaku behaalde BABY CHAMPION op Belgische ZNA koishow Mortsel 2011

10 Juli 2011

Voor de 2de maal behalen we Baby Champion dit seizoen. Onze beste vissen werden in Appeltern koishow ingezet en zij verdienden een verplichte rust. Een mooie selectie tossai van Okawa werd ingezet op deze show. De verwachting op de titel van Baby Champion werd pas zondagnamiddag bevestigd. Wij zijn fier op het behaalde resultaat.

Kohaku size: 2 1ste plaats OKAWA
Baby Champion     OKAWA
Kohaku size 2 Best in size OKAWA
Kohaku size 2 2de plaats OKAWA
Sanke size 2 1ste plaats OKAWA
Ginrin A Showa size 4 1ste plaats OGATA
Sanke size 4 2de plaats OKAWA
Ginrin Asagi size 5 1ste plaats OGATA

Quality Koi kaapt alle 1 ste prijzen weg met Utsurimono op Nederlandse koishow Appeltern!

19 Juni 2011

Wat een resultaat en niemand doet het beter want onze Utsuri 's behaalden allemaallste plaats op deze koishow. Vorig jaar lieten wij van ons horen met de Shiro als Baby Champion. Zijn de Okawa shiros inderdaad nummer een in Japan? Oordeel zelf !
Het begon reeds 2 jaar geleden, toen behaalden wij ook al uitstekende resultaten op verschillende shows. Als bekroning behaalde ik dit jaar , 2 maal eerste plaats op de "All Japan Koishow 2011" in Tokio.
De huidkwaliteit en de shiroji en Sumi kwaliteit zijn uitmuntend. De body en de groeiresultaten zijn flink verbeterd. Dus als je op zoek bent naar een mooie shiro •.•. ben je bij ons aan het juiste adres.

Hierbij de resultaten:

 • Utsurimono - Size 1 - 1st in Variety and size. Klant: Robert winnaar AlAP
 • Utsurimono - Size 2 - 1st in Variety and size. Klant: Robert winnaar AlAP
 • Utsurimono - Size 3 - 1st in Variety and size.
 • Utsurimono - Size 4 - 1st in Variety and size. Klant: Robert
 • Utsurimono - Size 6 - 1st in Variety and size. Klant: Marc

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prijzenregen op 1ste Shinkokai koishow Appeltern 2011

19 Juni 2011

Tijdens het weekend van 3 - 4 en 5 juni organiseerde de Nederlandse koivereniging KOl 2000, de 1 ste Shinkokai koishow van Europa. Dankzij het prachtig weer was het een geslaagd gebeuren daar in Appeltern.

Op zaterdag werd de winnaar Grand Champion bekend gemaakt. De Sakai Sanke, reeds winnaar koishow lnterkoi, behaalde opnieuw de 1 ste prijs.
Proficiat hierbij aan Dhr. Verpoucke Andre voor zijn inzet en het behalen van dit prachtig resultaat.

Zondagmorgen volgde de algemene prijsuitreiking.
Met trots kunnen wij u vertellen dat wij, Quality Koi, de titel Baby Champion behaalden met een Sandan Sensuke Kohaku van Okawa.
Ons streven naar steeds hogere kwaliteit wordt hiermee beloond, niet enkel wij behaalden prachtige resultaten maar ook enkele van onze klanten vielen in de prijzen.

Wij willen onze klanten bedanken voor hun inzet en hun bijdrage aan de Koishow.

Hierbij de resultaten Qualitv Koi: 18 prijzen op 24 vissen

Kohaku Size 2 - BABY Champion  
Kujaku Size 2 - lst in Variety and size  
Sanke Size 6 - lst in Variety and size Klant: Marc
Utsurimono Size 6 - lst in Variety and size Klant: Marc
Ginrin B Size 5 - lst in Variety and size  
Kohaku Size 1- lst in Variety and size Klant: Johan
Kohaku Size 2 - lst in Variety and size  
Doitsugoi Size 2 - lst in Variety and size  
Showa Size 1 - lst in Variety and size  
Shusui Size 2 -lst in Variety and size  
Utsurimono Size 3 - lst in Variety and size  
Ginrin B Size 3 - 2st in Variety and size  
Hikari Utsuri Size 2 - 2st in Variety and size Klant: Stefan
Ginrin B Size 4 - 2st in Variety and size  
Sanke Size 2 - lst in Variety and size  
Showa Size 1 - lst in Size - All Varieties Klant: Johan
Kohaku Size 2 -lst in Size - All Varieties  
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hierbij de resultaten Klanten Quality Koi: 16 prijzen op 18 vissen

Tancho Size 5 - Mr Miyatora price Klant: Robert
Ginrin A Size 2 - lst in Variety and size Klant: Robert
Ginrin B Size 3 - lst in Variety and size Klant: Robert
Ginrin B Size 6 - lst in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 4 - lst in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 1 - lst in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size 2 - lst in Variety and size Klant: Robert
Ginrin A Size 4 - lst in Variety and size Klant: Robert
Doitsugoi Size 6 - lst in Variety and size Klant: Robert
Doitsu Goi Size 2 - 2nd in Variety and size Klant: Robert
Tancho Size S - 2nd in Variety and size Klant: Robert
Utsurimono Size S - 2nd in Variety and size Klant: Robert
Kohaku Size S - 2nd in Variety and size Klant: Robert
Ginrin B Size 6 - lst in Variety all sizes Klant: Robert
Doitsu Goi Size 6 - lst in Variety all sizes Klant: Robert
Tancho Size 1 - lst in Variety and size Klant: Peter
Shusui Size 2 - 2nd in Variety and size Klant: PeterHigh Quality Tossai en Jumbo tossai van Okawa uit quarantaine

18 Juni 2011

Hierbij enkele filmpjes van koi uit onze handselectie.
Volgende varieteiten zijn beschikbaar.
Kohaku, Dainichi Showa, Sanke, Shiro, Ochiba, Karashi.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Goede evolutie Nissai Sensuke Kohaku van Okawa

18 Juni 2011

De Sandan kohaku evolueert fantastisch sinds de aankoop in november 2010. Tijdens mijn verblijf in Japan werden een aantal aangekochte vissen genet en op hun groei gekontroleerd. De sandan evolueerde van 53 cm naar 60-61cm op 4 maand tijd!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Onze shiro's behalen prachtig resultaat op AJAP koishow

2 Februari 2011

Onze shiro's hebben prachtig resultaat behaald op AJAP koishow:
5 van de 6 ingezette vissen behaalden een prijs en dit is mijn beste resultaat op deze show.

 • 1'price - 20bu - Shiro Utsuri
 • 1'price - 30bu - Shiro Utsuri
 • 1'price - 45bu - Shiro Utsuri
 • 2'price - 65bu - Ginrin Kohaku (reeds winnaar op young koishow 2010)
 • 2'price - 50bu - Maruten Doits Kohaku
 • price - 50bu - Ginrin Asagi
Ogata selectie oktober 2010

1 November 2010

Dit seizoen hebben wij een mooie mix van varieteiten geselecteerd van Doits go-sanke, Shiro, Benigoi , Midori Tancho tot Ginrin en …...
Topkwaliteit Ginrin Showa en G.Chagoi met flinke body (56 tot 62cm) werden nog toegevoegd aan onze collectie.Filmpjes

Okawa selectie oktober 2010

1 November 2010

Ruime selectie nissai van go-sanke, Shiro, Ochiba, Chagoi, Karasigoi, Yamabuki
Filmpjes

Okawa harvest 27 oktober 2010

1 November 2010

Afvissen van mudpond 400stuks nissai : Shiro, Karashi, Ochiba, Chagoi, Yamabuki
Afvissen van mudpond +/- 80stuks topkwaliteit en tategoi van 3, 4 en 5 jarige koi.
Filmpjes

Resultaten Holland Koi Show 2010

31 Oktober 2010

Op de Holland Koi Show 2010 behaalden onze vissen een prachtig resultaat.
Wij feliciteren ook Peter, Marc, Chris, Daniel en Hans D. voor het behaalde resultaat en
hun bereidwilligheid voor hun deelname aan deze Koishow.

Onze Baby Champion behaalde na Appetern opnieuw 1ste en Best in size!!!
Onze Shiro van Ogata (SENIOR TATEGOI) in size 6 behaalde in totaal 4 prijzen op 2 koishows!

Hierbij de resultaten: (13 vissen ingezet)
1ste prijs : Shiro Utsuri - Size 2
Best in all sizes : Shiro Utsuri - Size 3
2de prijs : Shiro Utsuri - Size 3
1ste prijs : Shiro Utsuri - Size 6
SENIOR TATEGOI : Shiro Utsuri - Size 6
2de prijs : Kohaku - Size 2
1ste prijs : Kohaku - Size 5 Mr, Hans
2de prijs : Kohaku - Size 5
2de prijs : Kohaku - Size 6 Mr, Marc
1ste prijs : Doits B - Cumonryo - Size 4 Mr, Geert
2de prijs : Doits A - Kohaku - Size 2 Mr, Peter


Meer foto's

Verzamel nu uw Koi keyholder

31 Oktober 2010

Ruime keuze uit Tancho, Kohaku, Showa, Shiro, Sanke.
Op voorraad.

Quarantaine/opgroeibakken

31 Oktober 2010

Wij bouwen alle polyester quarantaine bakken op de gewenste afmetingen.
Alle bakken zijn volledig dubbelwandig polyester en geisoleerd.
Voor meer informatie of offerte: info@qualitykoi.be.
Wij sturen vrijblijvend een prijsofferte.


Resultaten Wakagoi 2010

6 Juni 2010

WAKAGOI 3 en 4 april 2010 YOUNG KOISHOW TOSU JAPAN.

Wakagoi 2010 filmpjes

2’ Prijs - Sanke - 63BU
2’ Prijs - Shiro Utsuri – 18BU
3’ Prijs – Sanke – 28BU – JISEKI PRICE
1’ Prijs – Ginrin Kohaku 53bu.
2’ Prijs – Kohaku 49bu.
Speciale Prijs
Kohaku 49bu – DREAM TATEGOI.
Dream tategoi is een zeer gewaardeerde prijs zoals Koyugu prijs in Japan !!!!


Resultaten koishow Appeltern 2010

6 Juni 2010

Utsurimono 1 Baby Champion
Doits Sanke 3 Best Doitsu
Doits Sanke 3 Young Champion


Utsurimono 1 1ste Variety and size
Hikari Moyo 1 1ste Variety and size
Utsurimono 2 1ste Variety and size
Hikari Muji 2 1ste Variety and size
Doits Sanke 3 1ste Variety and size
Tancho 4 1ste Variety and size – Customer Mr. Marc
Kawarimono 4 1ste Variety and size – Customer Mr. Marc
Sanke 5 1ste Variety and size
Utsurimono 5 1ste Variety and size
Kohaku 5 1ste Variety and size – Customer Mr. Marc

Asagi / Shusui 1 2ste Variety and size
Kawarimono 2 2ste Variety and size
Utsurimono 2 2ste Variety and size
Tancho 2 2ste Variety and size – Customer Mr. Marc
Kohaku 2 2ste Variety and size
Showa 5 2ste Variety and size

Sanke 3 1ste in size (all varieties)
Utsurimono 1 1ste in size (all varieties)
Utsurimono 1 1ste in size (all varieties),
Quality Koi behaalde prachtig resultaat Koishow Fukuoka

9 Januari 2010

Quality Koi voetbalteam succesvol op de Keizer Karel Cup 2009

26 Juni 2009

Ons jong voetbaltalent behaalde een verrassende 4de plaats op de Keizer Karel Cup te Gent. Vorig jaar hadden wij met hetzelfde team ook een 2de plaats behaald. Proficiat aan de jongens voor de inzet en het behaalde resultaat.Hans & Tientje

De Belgische Koishow in Hasselt is terug een succes

22 Juni 2009

Zonnig weer en een betere opkomst leidt tot een succes voor de organisatoren en de deelnemers. Vele hobbyisten hadden een mooie koishow verwacht en dat hebben ze gekregen. Dat de beste koi in Belgie¨ rondzwemt, dat weten wij al enkele jaren.
Wij hadden opnieuw géén resultaat met de Sensuke Kohakus ondanks de positieve resultaten in Japan. Er is blijkbaar een groot verschil in beoordeling tussen Europese en Japanse juryleden. Mijn Shusui van Ogata die de “All Japan Koishow” won in Tokio kon voor de 3de maal 1”prijs ontvangen. Deze vis heeft zich bewezen en mag straks van een verdiende rust genieten bij de nieuwe eigenaar. Menig andere tossai behaalden een mooi resultaat. Opnieuw prijzenfestival voor Mr H. alsook de titel van “Best Hobbyist”. Dat deze klant kwaliteit in huis heeft dat is zeker! Alle koi zijn uit onze verkoopsbakken geselecteerd.!!Hierbij de resultaten :

Quality Koi:
1’ prijs: Size 3 – Asagi/Shusui
Speciale prijs: Size 3 – Asagi Shusui – Best in variety
1’ prijs: Size 2 – Utsurimono
Speciale prijs: Size 2 – Utsurimono – Best in variety
1’ prijs: Size 2 – Doits B
1’ prijs: Size 5 – Shusui (Winner All Japan Koishow + Young Koishow)
Speciale prijs: Size 5 – Shusui – Best in variety
1’ prijs: Size 4 – Utsurimono
1’ prijs: Size 2 – Hikari Moyomono
2’ prijs: Size 2 – Hikari Moyomono
2’ prijs: Size 5 – Sanke


Klanten:
1’ prijs: Size 5 - Utsurimono
1’ prijs: Size 5 – Doits A – Best in variety
1’ prijs: Size 3 – Koromo/Goshiki – Best in variety
1’ prijs: Size 3 – Kinginrin B
1’ prijs: Size 3 – Doits A
1’ prijs: Size 6 – Hikari Mujimono
1’ prijs: Size 6 – Kawaeimono
1’ prijs: Size 6 – Kinginrin A
1’ prijs: Size 7 - Kinginrin A – Best in variety
1’ prijs: Size 2 - Doits A
1’ prijs: Size 1 – Kohaku
1’ prijs: Size 2 - Kinginrin A
2’ prijs: Size 2 - Sanke
2’ prijs: Size 5 – Kinginrin B
2’ prijs: Size 5 - Koromo Goshiki
2’ prijs: Size 3 – Kinginrin B
2’ prijs: Size 2 - Doits A
2’ prijs: Size 4 – Utsurimono
2’ prijs: Size 2 - Koromo Goshiki
2’ prijs: Size 2 – Kinginrin AOp de Koishow Beekse Bergen 2009 behaalden wij een zeer mooi resultaat

18 Mei 2009

Dat de Koishow Beekse Bergen voor ons succesvol zou zijn, dat hadden wij een beetje verwacht. Een prachtige selectie tossai van Ogata koifarm die wij in het voorjaar hadden geselecteerd bewijst dat Ogata Koifarm nog steeds hoge kwaliteits koi levert. Ongeveer 90 % van de vissen in size 1 en 2 behaalden een mooi resultaat. Samen met enkele klanten kaapten wij zomaar eventjes 26 prijzen weg. Mr. H. behaalde de titel van ‘’Best Hobbyist’’. Mijn persoonlijke vissen kon ik nog niet inzetten want deze hadden reeds meegedingd in januari en april op de “All Japan Koishow” en in januari op de “Young koishow” in Tossu. Onze prachtige Sensuke Kohakus lieten het afweten, ondanks de topkwaliteit van 5 ingezette kois in size 4 tot 6 behaalden wij hier géén enkele prijs. Vele hobbyisten bevestigden de kwaliteit van deze prachtvissen !! Wij danken onze klanten die bereid waren om een aantal van hun vissen te laten zien aan het grote publiek!Hierbij de resultaten :

Quality Koi:
1’ prijs: Size 3 – Kinginrin A – (Originele winnaar van All Japan Koishow behaald 1 prijs)
1’ prijs: Size 2 - Kawarimono
2’ prijs: Size 2 – Hikari Muji
2’ prijs: Size 2 - Tancho

Klanten:
1’ prijs: Size 2 - Kinginrin
1’ prijs: Size 3 - Kinginrin
1’ prijs: Size 3 – Koromo/Goshiki
1’ prijs: Size 2 - Bekko
1’ prijs: Size 5 - Kawarimono
1’ prijs: Size 4 – Utsurimono
1’ prijs: Size 4– Sanke – Best in variety – Best Doitsu
1’ prijs: Size 5 – Kinginrin A
1’ prijs: Size 1 - Kohaku
1’ prijs: Size 1 - Sanke
1’ prijs: Size 3 – Showa
1’ prijs: Size 2 – Sanke
2’ prijs: Size 1 – Sanke
2’ prijs: Size 2 – Sanke
2’ prijs: Size 1 – Showa
2’ prijs: Size 1 – Kinginri A
2’ prijs: Size 3 – Kinginrin A
2’ prijs: Size 3 – Kawarimono
2’ prijs: Size 5 – Kawarimono
1’ prijs: Size 4 – Shusui

Young koishow 2009 – Tossu / Kyushu district

4 April 2009

Daar ik nu officieel Shinkokai Judge ben, kon ik nu aantreden op de 2’de grootste koishow van Japan nl. “Young Koishow 2009” in Tossu. Op deze koishow waren er ongeveer 2000 vissen ingeschreven. Hiromi Ogata was mijn tolk en hielp mij bij de reglementering van deze Koishow. Ik mocht aantreden in groep 6 in 53bu klasse.


Voor wij starten in onze klasse moeten de grote titels gekozen worden zoals de “Grand Champion”, Young Champion enz.. Bij deze jurering herkende ik veel bekende vissen welke aanwezig waren op de “All Japan Koishow” in januari. Na 3 stemmingsronden was het officeel, de titel van Grand Champion gaat naar de Kohaku van Sakai. Deze deelname aan de jurering was voor mij een leerzame ervaring ! Waarvoor mijn dan ! Wat mij duidelijk geworden is, is het duidelijk verschil tussen Japanse en Europese stijl van jureren. Mijn collegas in mijn groep (waaronder gekende namen zoals Mr.Makoto Tanaka, Takuma Hojo, Takahiro Omosaka ), apprecieerden mijn kwaliteiten en bevestigden dat mijn smaak en kennis duidelijk japans stijl is.
Zo komt de body en huidkwaliteit als eerste en dan pas het patroon.
Samen jureren met deze meesters was een prachtige ervaring. Ook een proficiat voor deze organisatoren want alles was perfect geregeld.


Hierbij gaat mijn speciale dank aan Manabu Ogata en Hirome Ogata en T. Tanaka.

Meer foto's

Selectie nissai en jumbo tossai februari 2009

15 Februari 2009

Na de koishow zetten wij onze reis verder naar Ogata Koifarm en Okawa. Bij Okawa werden nog enkele topvissen geselecteerd alsook nog Jumbo Tossai van 8 maand oud (size 35/40cm). Alle koi zijn vanaf Maart bij ons in de zaak.
Bekijk de nieuwe koi in ons koi anabod vanaf referentie 489


Filmpjes

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Quality Koi behaald opnieuw eerste plaats met Shusui 55bu klasse

14 Februari 2009

Vorig jaar behaalden wij 2 x eerste plaats met een Shusui 55bu klasse en Kikisui 50 bu klasse. Dit jaar hadden wij 3 vissen ingezet nml. Shusui 54cm, Kohaku 54cm en Ginrin Showa 46cm.Wij hoopten met de Shusui een dubbelslag te slaan en dit is opnieuw gelukt. Onverwachts behaalden wij met de Ginrin Showa een 2’ plaats. Door zijn uitstekende huidkwaliteit behaalde deze koi zijn titel als kampioen.


Filmpje

Download de gratis Flash Player om dit filmpje te zien.

Alle vissen werden in november bij Ogata Koifarm geselecteerd. Onze 3 step - Kohaku mocht er toch wezen en zal nog een jaartje in Japan verblijven om volgend jaar opnieuw zijn kans te wagen.
Wij zijn terecht fier op het behaalde resultaat.

Winnaar All Japan Koishow 2008 reeds te bewonderen in onze zaak

7 December 2008

Na een jaartje mudpond is de huidkwaliteit van mijn Kikisui , winnaar "All Japan Koishow 2008" nog verbeterd, zij is 12 cm gegroeid en meet nu 61 cm . Dit levende juweel is te bewonderen vanaf november bij ons in de zaak !Download de gratis Flash Player om dit filmpje te zien.

Koishow Hasselt toch succes ondanks het slechte weer

28 Oktober 2008

Wij willen het bestuur bedanken voor de professionele aanpak en organisatie. De mensen die niet zijn geweest hebben de zéér hoogstaande koi op de show niet kunnen bewonderen en zij hadden ongelijk. Hopelijk volgend jaar meer koifanaten op deze mooie koishow. Wat Arcen kan dat kan in Hasselt ook!!!
Eenkele sfeerbeelden:
Oktober harvest pas gestart bij Okawa koifarm

28 Oktober 2008

Oktober harvest pas gestart bij Okawa koifarm. Enkel 2 mudponds geoogst. Aftellen dus tot november en dan kan ik mijn vissen bewonderen die deze zomer in de mudpond verbleven.
Een twintig tal vissen reeds geselecteerd en aangekocht. Meer nieuws in november!!!
Volg onze laatste berichten.
Oktober oogst bij Ogata koifarm

28 Oktober 2008

Oktober oogst bij Ogata koifarm ondanks drukte zéér goede selectie. Prachtige doits mix en asagi en shusui.
Zie koiaanbod.

Koiprotect is een nieuw produkt

27 September 2008

''Koiprotect'' dit is een combinatie van Melkzuurbacterien en Nitrificerende bacterien. Kan gebruikt worden als conditioner en filterstart. Deze samenstelling werd één jaar uitvoerig getest en met zeer goed resultaat. Dit is niet zomaar een produkt als andere maar een produkt die een prachtresultaat levert op de gezondheid van onze koi!

Quality koi behaalde opnieuw een prachtig resultaat op de "All Japan Koishow 2008" in Tokio

10 Februari 2008

Quality koi behaalde opnieuw een prachtig resultaat op de "All Japan Koishow 2008" in Tokio.

 • Shusui - Size 5 - First place - Breeder: Ogata Koifarm.
 • Kikisui - Size 5 - First place - Breeder: Ogata Koifarm.

Beide vissen werden geselecteerd in november 2007 bij Ogata Koifarm. De bodyshape en de huidkwaliteit van beide vissen waren volgens mij de beste troef !!!! Ik ben heel blij met het behaalde resultaat. Dit is opnieuw een bekroning op onze jarenlange inzet en vooral ons streven naar kwaliteit.

Quality Koi behaald prachtig resultaat op KOISHOW in Kyushu in Japan april 2007

23 Juni 2007

Met dit prachtig resultaat zijn wij terecht fier. Alle vissen werden geselecteerd op Okawakoifarm in November 2006. Alle vissen hebben een eerste prijs of tweede prijs behaald + een special prijs.

Hierbij het resultaat:

 • 1-prijs Kohaku size 4.
 • 2-prijs Kohaku size 3.
 • 1-prijs Tancho Showa size 4.
 • Special Prijs Tancho Showa size 4.Winnende koi op Beekse Bergen 2007

23 Juni 2007
 • 1’ prijs – Hikarimuji Size 1
 • 1’ prijs – Kinginrin A  Size 1
 • 1’ prijs – Kinginrin A Size 2
 • 1’ prijs – Goshiki Size 1
 • 1’ prijs –  Utsurimono Size 2
 • 2’ prijs –  Utsurimono Size 2
 • 2’ prijs –  Kohaku Size 2
We behalen goed resultaat op de Belgium koi Meeting 2007

23 Juni 2007
 • 1 price: Kinginrin Size 1.
 • 2 price: Kinginrin Size 2.
 • 2 price: Koromo Size 2.
 • 2 price: Kohaku Size 2.
 • 2 price: Utsuri Size 2.

Grootste 2-jarige koi van Ogata koifarm

23 December 2006

Bij mijn aankomst op de Ogata Koifarm, had ik onmiddellijk oog voor de uitzonderlijke afmetingen van de 2 jarige koi . Echt uitzonderlijk dit jaar. Een 3-tal vissen genoten mijn voorkeur, ze waren duidelijk nog groter dan de overige 2-jarigen. Manabu Ogata zag mijn verwondering en verzekerde mij (,al lachend), dat allen niet ouder waren dan 2 jaar. Een krachtige Chagoi van 66cm en D.Ochiba van 64cm showden hun prachtige body en uitstekende huidkwaliteit. Mijn nieuwsgierigheid was groot en ik vroeg om de koi in de bowl te plaatsen, dit om ze beter te kunnen inspecteren. Na een kort verkoopsgesprek en wat heen en weer praten over de prijs, kocht ik ze allebei. Manabu feliciteerde me met trots, ik had zonet zijn grootste 2-jarige koi aangekocht ! Later op die dag, nieuwsgierig als ik ben, wou ik toch enige uitleg over de mogelijkheid om op zo?n korte termijn, een dergelijk groeiresultaat te bekomen?.echter geen magie of speciale trukjes, vakkennis, strenge selectie en wat hulp van moeder natuur, geven dit resultaat. Deze kois zijn op één jaar reeds over 40cm waarna zij op de mudpond worden geplaatst

Tip voor liefhebbers , dergelijke groeisnelheid is indicatie voor een perfecte ontwikkeling en toekomst .

Download de gratis Flash Player om dit filmpje te zien.

Tombola zomeropendeur groot succes

21 Oktober 2006

Tijdens de zomeropendeur werd één van onze  winnaars van de KoiBeekse Bergen verloot.

Voor de trekking op zondag hadden wij de onschuldige hand van Ief De Laender (Webmaster van The  Pond Library ). Hier Ief samen op de foto met de winnaar.  

De uitslag:

 • 1’ prijs: Casier Gino
 • 2’ prijs: Dhoore Carlos
 • 3’ prijs: Nico Mortier
 • 4’ prijs: Bohijn Erik
 • 5’ prijs: De Geest Dirk

Winnaar Baby Grand Champion 2007 Beekse Bergen behaald op Koishow Arcen opnieuw eerste plaats

21 Oktober 2006
 • 1’ place  – Sensuke Kohaku Size 3(Kweker Okawa Nishiki Koi Center)
 • 1 Champion Size ( all varieties) – Sensuke Kohaku Size 3(Kweker Okawa Nishiki Koi Center)
 • 1’ place -  Shusui Size 2 (Kweker Ogata koifarm – (1 place -WINNAAR ALL JAPAN KOISHOW).
 • 1’ place – Hikari Utsuri Size1 ( Kweker Ogata)
 • 2’ place – Asagi / Shusui Size 2: ( Kweker Ogata)
 • 1 ‘place  - Asagi / Shusui Size 1: (Kweker Ogata) 


Dirk De Kesel behaald titel Senior Tategoi met zijn Sensuke Kohaku

21 Oktober 2006

Dirk De Kesel al jarenlang klant durfde het aan om zijn prachtexemplaren te laten zien aan het grote publiek ondanks de vele verhalen van KHV. Dirk en Tanja  koiliefhebbers in hart en nieren behaalden een prachtig resultaat dit is een bevestiging voor hun jarenlange inzet en goede zorgen voor hun vissen.

 • 1’ place + Senior Tategoi – Sensuke Kohaku Size 4(Kweker Okawa Nishiki Koi Center)
 • Senior Tategoi – Sensuke Kohaku Size 4(Kweker Okawa Nishiki Koi Center)
 • 1 Champion size all varieties – Sensuke Kohaku Size 4(Kweker Okawa Nishiki Koi Center)
 • 1’ place -  Ginrin B Size 3: 1 plaats
 • 1’ place - Ginrin B Size1 ( Kweker Ogata)
 • 1’ place - Shiro Utsuri Size 5: ( Kweker Ogata)
 • 1 ‘place  - Koromo Size 2: (Kweker Ogata) 
 • 1 ‘place  - Kawarimono Size 5: - Kanoko Showa (Kweker Ogata) 

Dirk en en Tanja nogmaals proficiat en doe zo verder !!
Hans en  Tientje.


Yuji Tanaka op bezoek op koishow Arcen

21 Oktober 2006

QUALITY KOI OFFICEEL DEALER en verdeler voor OKAWA NISHIKI KOIFARM

21 Oktober 2006


Nieuwe tategoi & vortex

26 Mei 2006

Nieuwe tategoi binnen van Ogata Koifarm (25-30cm)Tossai van Ogawa Koifarm.
High quality Yamabuki 18-20cm - € 35,-

High quality Yamabuki 25cm - € 60,-
Tategoi kohaku 25 – 35cm – € 185,- tot 325,-Gosanke + Tancho 18-20cm – € 85,-

Nieuw VORTEX O130cm / +/- 1 Ton. - € 528,-

Quality Koi behaald mooi resultaat op Koishow Beekse Bergen

25 Mei 2006
 • BABY GRAND CHAMPION : Sensuke Kohaku 29cm – Size 2
 • Hikarimuji Size 2 - 1 PRICE
 • Kohaku Size 2 - 1 PRICE AND VARIETY 
 • Showa Size 3 - 1 PRICE AND VARIETY 
 • Kinginrin B Size 2 - 2 PRICE AND VARIETY
 • Asagi Shusui B Size 2 - 2 PRICE AND VARIETY
 • Sanke Size 2 - 2 PRICE AND VARIETY
 • Kohaku Size 1 - 1 PRICE AND VARIETY

Extra prices

 • Kohaku Size 2 - 1 PRICE in size (all varieties)
 • Kohaku Size 2 - 2 PRICE in size (all varieties)
 • Showa Size 3 - 2 PRICE in size (all varieties)Vernieuwde verkoopsbakken

24 Mei 2006

Totaal inhoud 14 m3.

2de plaats op The All Japan Koishow 2006

8 Februari 2006

Dit jaar hebben wij 3 vissen ingeschreven op de Japan grootste koishow
nml.
The ALL JAPAN KOISHOW 2006 - Member of Shinkokai.

 • Yamoto Nishiki - Size 4
 • Ginrin A Kohaku - Size 5
 • Showa - Size 4

De showa behaalde 2' plaats naar onze mening een heel mooi resultaat daar
dit één van de moeilijkste categorieen is.
Velen hadden het nieuws reeds vernomen en hadden ons gefeliciteerd met het
behaalde resultaat.

Reisverslag Japan november 2005

25 December 2005

Vertrek 12/11/2005

Na een vermoeiende heenreis, van zo maar eventjes 22 u ,  had ik het moeilijk om mij mentaal voor te bereiden op de komende selecties . Maar, gelukkig, hadden onze klanten veel wensen en verlangens , omtrent hun gewenste koi, zodat ik doelgericht en met oog voor detail en schoonheid , kon aanvangen..

Aangekomen op de luchthaven van Fukuoka, werd ik afgehaald door Yuji Tanaka. Na een openhartig gesprek in de wagen, wakkerde mijn nieuwsgierig aan,  de koioogst was heel sterk en veelbelovend dit jaar! Dus, hoef ik  je niet te vertellen, dat ik bij aankomst, heel vlug de koi ging bekijken.
Onmiddellijk en door schoonheid gelokt, stapte ik naar  die bepaalde “stocktank” waar ik vorig jaar toch wel enkele topvissen kocht, Al na enkele minuten,had ik enkele mooie kohaku’s  een  prachtige bodyshape en intense kleur, opgemerkt  ‘’bingo !!!’.

Jaja, inderdaad de koioogst was veelbelovend, zijn woorden waren bevestigd,   nu nog de prijs afwachten.Ook neem ik de nodige tijd om de andere bakken te bekijken, ik tracht  mezelf te bedwingen en dus niet overhaast te werk te gaan . Zodanig beslis ik, tijdens de  groene thee-pauze, de welgekomen slaap te nuttigen en pas morgen te selecteren.

De volgende dag selecteerde  ik enkele prachtige showas in alle patronen,voorzien van prachtige sumi.

Daar de vraag naar dergelijke showa elk jaar zeer groot is, beslis ik om alle betere showa ’s aan te kopen. Alsook een 20 tal vrouwelijke kohaku’s, één voor één, zoals het hoort, met prachtige body.

Er wordt druk gediscussieerd over de prijs van enkele topvissen, en ja , ik kocht ze, nl.een prachtige 3-step, 4-step Kohaku  en een mooie Sanke van 56cm, 2jaar oud. Deze topvissen blijven duur maar ik  laat mijn hart spreken, deze vissen moeten naar Vlaanderen  verhuizen.

De volgende dag worden er nog een 20-tal vissen aangekocht.

) Ook zag ik tategoi waar menig koiliefhebber zou van watertanden. Ik ben verwonderd over de goeiresultaten, Sanke van 2 jaar oud met een lengte van 57cm,  Maruten Kohaku 19 maanden met een lengte van 51cm. Alle vissen hebben een prachtige body en perfecte huidkwaliteit, ik vraag toch de prijs en dat valt nog mee in verhouding tot de Japanse normen!

De volgende dag staat Hiroshima op de planning ,een korte treinreis brengt  met bij Konishi koifarm. Daarna ga ik verder naar Sakai en Omosaka. Topkwaliteit en na een goed gesprek zet ik mijn reis verder.

Dag 5  zoals de voorbije 13 jaren, bezoek ik de voor mij zo vertrouwde  Ogata Koifarm. Maar ik was er niet alleen, wat een drukte!
Dealers uit  Europa en USA , willen absoluut bij de eerste selectie hun ding doen..

Er wordt me verteld dat er de volgende dag nieuwe koi wordt bijgeplaatst, en ja hoor, ik  beslis om pas de volgende dag te selecteren, ik heb nog  3 dagen  in Kurume tegoed.

Zo had ik de mogelijkheid om rustig rond te neuzen en notities te maken welke koi mij interesseerde, dit vergemakkelijkt de selectie, tijdens het netten, want je moet weten, dat we tijdens zo’n slectie met 5 naast elkaar staan  en dan is het voor de rappe !!!!.

Dag 6 start de selectie in ‘’Green House 2’’ daar vind je koi  van  alle prijsklasse. Wat opviel was,  dat Ogata San dit jaar een mooie selectie aan Kawarimono heeft laten doorgroeien zoals, Benigoi, Kigoi, Yamabuki, Chagoi, …. allen  in perfecte conditie. Nieuw was ook, de Metallic doits variëteiten zoals Kikukuryo, Yamoto, Kinsui.

Allen genoten  mijn voorkeur en werden  dus ook aangekocht,  in verschillende prijsklasse. En zoals jullie al weten, en zoals Quality Koi , het zegt, verkies ik kwaliteit en ‘’good looking” koi  tegenover  massa goedkope koi. Ook mooie doits sanke en kohaku werden geselecteerd,  Mizuho Ogon.
Diezelfde dag kocht  ik nog enkele topvissen zoals  HQ.Showa en HQ Ginrin Showa en een “Living Jewel” van een Yamoto Nishiki van 56 cm 2jaar oud en allen showkwaliteit.

‘s Avonds werd er druk geconverseerd met  de verschillende dealers, tal van onderwerpen werden aangekaart, ja het was een geanimeerd gezelschap, een alcoholische wandeling  bier  over  sake tot KHV !!!

Dag 7 de zon, de  oosterse zon  schijnt goedkleurig  in  “Green House 1” de betere koi wordt geselecteerd en aangekocht. De 2-jarige koi gaat vlot over de toonbank, toch valt het me dit jaar op dat veel dealers afhaken  bij de duurdere koi. Ik grijp mijn kans en laat enkele prachtige 3 - 4 jarige Shiro Utsuri scheppen. De Shiro met prachtige bodyshape  en een lengte van 71cm, alsook een hagelwitte shiro met iets mindere sumi maar toch van zeer goede huidkwaliteit, hier geen twijfel ,deze  gaan richting Drongen !

De selectie in volgende stocktank,  een ginrin chagoi met goudbruine huidkwaliteit ,wordt  in een blauwe bowl van 1m geplaatst. Vele handelaars troepen samen rond de bowl,  ik vraag de  prijs en die valt wat tegen,  maar…, wie me kent…. deze koi moet ik hebben,  een prachtdier “zuiver goud” deze vis heeft alles, uitstraling, bodyshape, grote kop en bijzonder goede diamant ginrin!!!!

De volgende dag wordt ook deze koi samen met een ginrin soragoi van 74cm aangekocht,  ik ben bijna door mijn budget.

Die avond,  tijdens het eten, feliciteer ik Mr. Manabu Ogata voor zijn prachtige koi. Ieder jaar opnieuw ben ik  verwonderd hoe de familie Ogata het steeds klaarspeelt om ieder jaar een prachtige collectie 2-jarige koi voor te stellen en in topconditie te behouden.
Naar mijn mening, en na 13 jaar samenwerking, en rechtstreekse import, weet ik is het duidelijk, Ogata koifarm  behoort tot de topkwekers in Japan.

Na een uitgebreid diner ga ik met een tevreden gevoel terug naar mijn Hotel.
Nu een kort nachtje, want straks reis ik terug naar vrouw en kinderen.

Ja, het was weerom de moeite, je komt toch iedere keer met een heel apart gevoel terug.

Nieuw bij Quality Koi

11 Juni 2005

Trickelfilter model in voorraad.
Binnenkort vortex O 1,3m diameter - 0.94 H.

Prijzen Nationale Koi- en Vijverdagen 2005

29 Mei 2005

Winnaars:
1 price: Size 2 Tancho
1 price: Size 4 Kohaku
1 price: Size 1 Kohaku
2 price: Size 2 Kohaku
2 price: Size 2 Kinginrin A
2 price: Size 1 Doitsu
2 price: Size 2 Doitsu
2 price: Size 3 Doitsu
1 price in size(all varieties) : Size 1 Kohaku

Reisverslag selectie november 2004

25 Maart 2005

Dag 1

Vooropstelling trip naar Japan november 2004 – Bezoeken van volgende koifarms nml. Konishi – Mamatora - Okinawa – Ogata.

Dag 1-2

Na een vermoeiende maar aangename reis, landen we in Fukuoka .
Eindelijk terug op japanse bodem, vol verwachting en zin om de nieuwe koioogst  bij de verschillende kwekerijen, te bekijken. Wij worden opgehaald door medewerkers van Okhawa koifarm en na de eerste overheerlijke sushi’s en wat bijpraten, gaan we verder. Okhawa Koifarm is bekend om zijn kweek van Sensuke kohaku.(www.okhawa.com). Tijdens een trip van anderhalf uur, genieten wij van de  kontrasten die dit land biedt, we bewonderen de typische japanse woningen en de immense bamboebossen  langs de toch wel heel drukke wegen.

De familie ontvangt ons, zoals gewoonlijk, heel hartelijk en met de traditionele groene thee. Nu tijd voor de eerste aanblik, onze ogen glijden door de bakken en onmiddellijk ben ik verwonderd over de kwaliteit die deze kweker te bieden heeft.  Een kunstwerk van dieprood, hagelwit, gitzwart en prachtige tekeningen, een ware streling voor het oog, ik hoef je niet te vertellen dat er al heel snel een paar prachtige vissen mijn aandacht trekken. Na een half uurtje kijken, beslissen wij om onmiddellijk de blikvangers  te kopen.
Er wordt heen en weer gepraat over de prijs, het valt ons op dat enkele topvissen toch net iets te prijzig zijn.

Tijd voor onze hotelkamer op te zoeken en eventjes te rusten.
Afspraak om 18.30u voor een etentje in een typisch yakitori restaurant, kippesaté met een zoete saus en geroosterd op een houtskoolvuur, heerlijk en super gezellig, wel krampen in de benen, want dat zitten op de grond is toch niet zo evident voor ons, de stoelzitters.

Dag 2

Zoals men zegt, geduld wordt beloond, vandaag blijkt dat we dezelfde vissen kunnen kopen aan een iets betere prijs. De uitblinkers zijn  2 prachtige kohaku’s, Maruten Sanke  en  een Ginrin Showa, een juweel als je het aan mij vraagt ! Deze vissen zijn allemaal van zo’n hoge kwaliteit, Een prachtige  Maruten Sanke, die Tientje  opgemerkt had, is onze favoriet, ja, we zijn blij !

Sinds drie jaar hebben wij een zeer goede relatie met deze kweker en dit jaar, zijn we erkend als officieel verdeler van de Okhawa koi farm voor Belgie en Nederland.
We checken uit in ons hotel en begeven ons naar het volgende hotel, Station hotel in  Kurume City !

Dag 3

Het is zondag vandaag, omdat  Ogata nog volop de moddervijvers aan het afvissen is, kunnen wij vandaag niet selecteren.

Jammer, maar geen nood, in dit land is er zoveel te zien, we gaan op stap naar Fukuoka !
We hebben een gids bij de hand en vertrekken vanuit Kurume Station, hier heeft het weinig zin dat je engels praat,  dan maar met gebaren ! Ik bestudeer het woord Hakata, want daar moeten we afstappen en ik vergelijk de tekens met de voorbijkomende stations, ondertussen genieten we van  het steeds wisselende uitzicht, wat hier opvalt, is de blauwe dakbedekking en de chaotische opbouw van de dorpen. Ook de  enorme rust, we zitten op een ei na volle trein en toch hoor je hier helemaal niks, de mensen zitten of staan, rustig en ingetogen, hier kan de doorsnee belg wat van opsteken !!!

Ja ! we zijn er, ik herken het laatste woordteken, we stappen uit en komen onmiddellijk in een gigantisch station alsook een warenhuis,  wat een oppervlakte. Na een het bezoek aan een infoloket, waar men wel engels praat, vertrekken we op tempeltocht !
De ene na de andere, wat een contrasten, hier staan tempels pal naast flatgebouwen, zodra je de tuin betreed wordt je overspoeld door de zen.
Na een uitgebreide rondleiding in een van de tempels, krijgen we de kans om ons te hullen in een kimono, ik word ingepakt in 30 m stof,  het resultaat mag er zijn ! We bezoeken ook een schrijn, vandaag is het  feestdag, de kinderen van 3-5-7 worden gezegend, we aanschouwen de ceremonie, kleine kindjes gehuld in feestkimono, prachtig ! De tempels zijn  volledig vervaardigd uit cederhout, de afwerking is tot in het kleinste detail .

We hebben honger gekregen en gaan eten, als je hier binnenkomt in een restaurant komt men onmiddellijk met groene thee, je bent hier welkom !

Dag 4

Voor de 11’ de keer reeds, staat de selectie bij Ogata Koifarm op de agenda.
Naar gewoonte worden we afgehaald aan het hotel, na een ritje van 15 minuten komen we aan. De nieuwe grote serre blinkt als een diamant in de zon !
Laten we vlug gaan kijken,  koi’s genoeg!

Manabu verwelkomt ons, en al vlug is duidelijk dat we hier niet alleen zijn, koidealers van alle windstreken zijn aanwezig.

We krijgen een half uur om de verschillende ponds en kwaliteiten te bekijken en zo een idee te vormen van wat ons interesseert.
Omdat we zo talrijk zijn, wordt er in 2 beurten afgesleept, en moeten we met 5 op een rij selectie maken.
Deze manier is niet zo rustgevend, sommigen scheppen alsof hun leven ervan afhangt, maar ik doe het rustig en ja, ik heb wat ik zocht, prachtige koi, typisch Ogata koi, Manabu feliciteert me met de selectie en zegt “ Hans you have a good eye for selection !” Dat te  horen krijgen  uit de mond van een van de grootste koikwekers, dat doet plezier !

Van al dat selecteren, krijgt een mens honger, dus lunchen we buiten, het is hier 24 graden en de zon doet deugd !

De namiddag gaat verder, alsook de selectie, er wordt gekozen en geduwd, iedereen  wil de mooiste en beste koi voor zijn klanten, voor jou dus !
En we selecteren verder nog een ruime collectie gaande van doits sanke, cumonryo, en doits ochiba……

Alle koi worden  in speciaal voorziene  tanks geplaatst, eerst wordt er een foto gemaakt, dit om latere discussies te vermijden.
Moe maar voldaan keren we terug naar ons hotel. Een verkwikkende douche en een glas koude groene thee doen deugd. Klaar om op stap te gaan en weer eens te genieten van de Japanse haute cuisine !
Deze keer wordt het grillen. Dat is een tafel waar in het midden een bakplaat is gemonteerd, daar bak je op, wat je maar wilt. En ja hoor het smaakt !
We praten na met de overige dealers en dat is verrijkend.
Na het uitbrengen van een toost, ronden we dit uitje af met de alom gekende sake (rijstwijn) Campei !!!!!

Dag 5

We vertrekken naar huis ! De kois worden verwacht ! En jullie ook !

Nieuw: Wafelfilter

25 Maart 2005

Deze mechanische filter kan geplaatst worden tussen Vortex en borstel kamer of na de borstelkamer. De sponsen/matten houden kleine vuildeeltjes tegen en zorgen ervoor dat de biologische filter niet vervuild geraakt. Deze is gemakkelijk te reinigen en hoeft om de 2 tot  4 dagen nagezien en gereinigd worden. De mindere vervuiling zorgt voor een betere biologische werking van de filter maar is natuurlijk afhankelijk van volgende faktoren: nml.  Algemeen onderhoud, toestand van vijver en visbezetting. Deze kompakte filter is een sterke verbeteing voor elke meerkamerfilter en is heel eenvoudig in gebruik en onderhoud. Uitvoering in polyester met slibaflaat.

Meer info

Quality Koi site online

25 Maart 2005

Quality Koi heeft vanaf 25 maart 2005 een eigen site. De site zal plaats bieden voor informatie, ons productengamma en koi aanbod, samen met vele afbeeldingen en sfeerbeelden uit Japan. Tevens blijft u via de site op de hoogte van onze laatste agenda en nieuws items.


Copyright © QUALITY KOI - KOIFEVER FILTRATION
Doornplasstraat 91 - 9031 Drongen (Gent)
Tel & Fax: 0032 9-226.44.76 - E-mail: info&qualitykoi.be